Ban: Det haster med FN-reaktioner på Syrien
Også den britiske premierminister siger, at tiden er inde til en skærpet tone i FN over for Syriens regime.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og den internationale fredsudsending, Kofi Annan, opfordrer FN's Sikkerhedsråd til handling i forhold til Syrien, hvor volden eskalerer voldsomt.

Forud for en afstemning torsdag om en vestligt støttet resolution om sanktioner mod præsident Bashar al-Assads regime, siger Ban, at det "haster ekstremt" med at gribe til handling for at få Syriens regering og opposition til at indstille blodsudgydelserne.

Rusland og Kina ventes at nedlægge veto mod resolutionen i Sikkerhedsrådet, selv om der er tiltagende bekymring i det internationale samfund over udviklingen i Syrien.

Den britiske premierminister, David Cameron, siger i en erklæring, at "tiden er inde til, at præsident Assad går af," og at FN må skærpe kursen.

- Det er nu, at Sikkerhedsrådet skal sende hårde budskaber om sanktioner i henhold til kapitel syv, siger den britiske premierminister.

Kapitel syv i FN-pagten åbner op for de skrappeste sanktioner og i sidste ende militær magtanvendelse. I den aktuelle resolution opfordres til ikke-militære sanktioner, hvis Assad ikke får fjernet tunge våben fra de syriske byer inden 10 dage.

Mindst 214 mennesker meldes dræbt under kampe i Syrien onsdag, hvor en opsigtvækkende bombe i Damaskus kostede mindst tre personer fra inderkredsen omkring præsident Assad livet.

Ban fordømmer i stærke vendinger bomben i Damaskus, som dræbte forsvarsminister Daoud Rajha og to andre højtstående personer fra Assads indercirkel.

- Den seneste vold understreger kun vigtigheden af, at et beslutsomt sikkerhedsråd handler, siger Ban.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og USA's præsident, Barack Obama, talte i telefon om konflikten onsdag, men nåede ikke nærmere hinanden.

- Vi kan ikke acceptere kapitel syv og sektionen om sanktioner, siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov.

Rusland og Kina har to gange tidligere brugt deres vetoret ved afstemninger om resolutioner mod Damaskus.

/ritzau/AFP