Ballade i Venstre: Inger Støjberg angribes af kollega
Jacob Jensen angriber Inger Støjberg i et opslag på Facebook. Fotos: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) beskyldes for at påpege et problem, som "tilsyneladende er ikke-eksisterende", mener partikollegaen Jacob Jensen.

Mandag skrev udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et debatindlæg i BT, blandt andet at, det "kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken eller på sygehuset, hvis man gennem en hel måned ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer".

Det har fået ministerens partikollega Jacob Jensen til tasterne og i et opslag på Facebook, at angribe sin kollega for at bringe en ikke-eksisterende problematik til torvs:

"Tror vist det er noget med at påpege et teoretisk problem, som tilsyneladende er ikke-eksisterende", skriver Jacob Jensen, og argumenterer med, at hos Arriva er cirka halvdelen af buschaufførerne muslimer, og at man her finder "praktiske løsninger blandt medarbejderne uden politisk indblanding".

Jacob Jensen får til dels støtte fra egne rækker. Venstres gruppeformand, Karen Ellemann, siger nemlig til BT, at hun ikke er overrasket over Jacob Jensens reaktion:

- Og min egen reaktion er heller ikke "super fedt, lad os skrive det i avisen". Men jeg har ikke noget problem med, at hun (Inger Støjberg, red.) gør det. Jeg ville ikke selv spidse pennen så hårdt, men det er Ingers facon, og det vil jeg ikke modsætte mig, siger Karen Ellemann til BT, og tilføjer at Inger Støjberg men sin "sædvanlige, skarpe retorik forsøger at sætte fingeren på noget, som vi uden tvivl er mange, der tænker".

Arriva: "De facto ikke et problem"

Ifølge BT er hver tredje medarbejder i trafikselskabet Arriva af anden etnisk herkomst end dansk, og derfor faster en del buschauffører under ramadanen.

Til BT oplyser Arrivas pressechef, Pia Hammershøy Splittorff, at man forholder sig meget lavpraktisk og pragmatisk til det:

- Vi har aldrig oplevet nogen uheld eller ulykker, som kunne relateres til en fastende chauffør. Vi har aldrig haft en fastende chauffør, der er blevet dårlig. Så det er de facto ikke et problem for os.