Bakken Bears får flot europæisk seedning
Bakken Bears er i andet seedningslag ud af fire, når der trækkes lod til Fiba Europe Club Competition tirsdag.
Bakken Bears måtte give fortabt i DM-finalerne mod Horsens, men Aarhus-klubben er i næste sæson med i Fiba Europe Club Competition.
Bakken Bears måtte give fortabt i DM-finalerne mod Horsens, men Aarhus-klubben er i næste sæson med i Fiba Europe Club Competition. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Selv om DM-guldet kiksede for første gang i fem sæsoner i midten af maj for basketballklubben Bakken Bears, så er det alligevel Aarhus-klubben, som skal repræsentere Danmark i den nystartede europæiske turnering Fiba Europe Club Competition.

Og når turneringen begynder 28. oktober, så er det med mulighed for dansk succes.

Bakken Bears er på baggrund af de senere års resultater i såvel nationale som internationale kampe havnet i næstbedste seedningslag ud af fire.

Dermed bør Bakken på papiret være favorit til at ende blandt de to bedste hold, som går videre fra hver pulje. De fire bedste treere fra de i alt 14 puljer går også videre til endnu et puljespil, hvor der spilles om adgang til knockoutfasen.

Lodtrækningen til turneringen finder sted tirsdag i Tyskland.

Frem mod den kommende sæson har Bakken Bears hentet forstærkninger til både den europæiske turnering og kampen om DM-guldet i udlandet.

Ind er blandt andet kommet den spanske guard Carles Bivia, senegaleseren Michel Diouf, og den danske landsholdsspiller Darko Jukic, der senest har spillet i svenske Södertälje.

I begyndelsen af juli meldte klubben ud, at man ikke satsede på at få flere tilgange.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.