Bak i Paris-udbrud: En dag lykkes det nok
Lars Bak kom med i et udbrud på Champs-Élysées og havde troen på, det kunne ende med en triumf.

Lars Bak forsøgte ligesom sidste år at gå i udbrud på Champs-Élysées i Paris på sidste etape af Tour de France.

Desværre lykkedes det ikke for Lotto-Belisol-danskeren at køre med om sejren, der blev afgjort i en massespurt, hvor Team Skys Mark Cavendish var hurtigst.

- Man skal opsøge det, og det prøvede jeg. Men det var svært for udbruddet at holde hjem, for hele Sky-holdet og Liquigas sad forrest i feltet. En eller anden dag lykkes det nok, siger Lars Bak.

Team Radioshacks Jens Voigt gjorde alt for at komme væk fra de øvrige udbrydere, og danskeren fortæller, at der var lidt skænderier om, hvem der skulle lukke hullet til tyskeren.

- Voigt begynder at stikke, og de andre vil have mig til at lukke. Det gjorde jeg to gange. Alle var trætte, så de vil have mig til at lukke. Det var svært at lukke, for Jens kørte stærkt.

Havde du en chance for at vinde?

- Jeg havde gode ben, så jo. Der var stadigvæk lang vej hjem, men man tror da altid lidt på det, selv om det er svært.

- Der gik for meget taktik i det, og så kom de hurtigt nede bagfra, siger Lars Bak, der generelt er fuldt ud tilfreds med årets Tour de France.

- Vi kom minimum efter en etapesejr og fik tre. Det var det mål, vi satte os i vinter, så jeg er fuldt ud tilfreds.

- Men jeg ved ikke, hvad der gik galt i dag, siger Bak om Lotto-Belisols sprinter Andre Greipel, der ikke var med helt fremme i den afsluttende massespurt.

Greipel nåede dog under Touren at bidrage rigeligt til Lotto-Belisol-festen med tre etapesejre.

/ritzau/