Badmintonstjerne glæder sig over små sejre
Badmintonstjernen Lee Chong Wei var ude med dopingdom efter VM i Danmark sidste år. Nu tager han de små sejre.

Badmintonstjernen Lee Chong Wei fra Malaysia har genfundet glæden ved at vinde selv små turneringer, efter at han var ude i otte måneder med en dopingkarantæne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, efter at 32-årige Lee Chong Wei søndag vandt den lavt rangerede Canadian Open og kunne hæve en beskeden præmiecheck på lige over 25.000 kroner.

- Det var ikke engang nok til at dække rejsen, men det handler ikke om penge. Det er en fantastisk følelse at have vundet en turnering igen, siger han tirsdag til malaysiske medier.

Ugen før turneringen i Calgary vandt Lee Chong Wei en tilsvarende turnering i New York.

- Før karantænen var jeg nummer et i mange år. Det betød ikke engang noget, om jeg tabte.

- I USA og Canada spillede jeg for at forbedre min placering på verdensranglisten, så jeg skulle vinde uanset hvad. Det var en mental udfordring, siger Lee Chong Wei.

Den tidligere verdensetter var faldet ned som nummer 180 i verden som følge af sin dopingkarantæne. Med sejrene kan han forvente at rykke frem omkring en placering som nummer 60 på den næste rangliste.

Næste opgave er Taiwan Open, hvor Lee Chong Wei skal spille for at hente flere point inden de to næste Super Series-turneringer i september.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.