Badminton-svindler stopper karriere efter OL
Kinas kvindelige fjerboldstjerne Yu Yang blev onsdag smidt ud af OL. Nu forlader hun badmintonsporten.

Den kinesiske badmintonspiller Yu Yang stopper sin karriere, efter hun onsdag blev smidt ud af OL-turneringen i London på grund af en skandalekamp. Det oplyser fjerbold-stjernen på sin blog.

- Det her var min sidste kamp. Farvel til det internationale badmintonforbund, farvel til min elskede sport, skriver 26-årige Yu Yang.

Sammen med sin damedouble-makker Wang Xiaoli blev hun diskvalificeret fra årets store sportsbegivenhed, fordi parret med vilje havde forsøgt at tabe deres OL-kamp.

Affæren begyndte, da den danske damedouble Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tirsdag overraskende besejrede de andenseedede kinesere Tian Qing og Zhao Yunlei.

Kineserne blev dermed nummer to i gruppen efter danskerne, og det betød, at Tian Qing og Zhao Yunlei stod til at møde deres topseedede landsmænd, Wang Xiaoli og Yu Yang, allerede i semifinalerne, hvis Xiaoli og Yang som forventet vandt deres gruppe.

De topseedede kinesere sørgede imidlertid for at tabe deres sidste kamp under farceagtige omstændigheder til sydkoreanerne Jung Kyung Eun og Kim Ha Na. Ingen af parrene var synderligt interesserede i at vinde.

Senere endte en anden gruppekamp mellem et sydkoreansk og et indonesisk par på samme måde - også med henblik på en bedre færd mod medaljer.

Alle fire par blev onsdag udelukket fra turneringen af det internationale badmintonforbund. Sydkoreanerne og indoneserne appellerede, men udelukkelsen blev opretholdt.

/ritzau/AFP

via Listen To News