Båndudskrifter hjælper ikke Kjærgaard
Kjærgaards forklaring bliver ikke styrket af båndudskrifter, slår juraprofessor fast Foto: Jens Dresling/POLFOTO / POLFOTO
Skattesagskommissionen vil ikke tillægge Ekstra Bladets båndudskrifter betydning, vurderer juraprofessor.

Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaards båndudskrifter styrker ikke hans forklaring i skattesagen.

Det fastslår juraprofessor Eva Smith fra Københavns Universitet.

- Enhver kan komme og sige, at det her er en båndudskrift af en samtale, jeg har haft. Så det er i princippet ikke mere værd end en mundtlig forklaring, siger Eva Smith.

- Det har jo ikke yderligere bevisværdi, fordi man skriver det ned på et stykke papir og siger, at det er en båndudskrift.

Jan Kjærgaard er Skattesagskommissionens første vidne og har tirsdag forklaret, at han har optaget seks telefonsamtaler med tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver Peter Arnfeldt, hvor de to talte om Thornings skattesag.

Jan Kjærgaard siger, at han har slettet samtalerne omkring årsskiftet 2010/2011, fordi der ikke kom noget ud af historien. Men han har transskriberet dele af optagelserne, og de udskrifter har kommissionen fået.

Eva Smith vurderer ikke, at kommissionsformand Lars Edslev Andersen og resten af kommissionen vil tillægge udskrifterne særlig betydning.

- Jeg kan ikke se, at de får større bevisværdi end hans forklaring. Og det er ikke væsentligt, at det er udpluk fra en samtale. Det ville det være, hvis der var tale om en båndoptagelse, siger hun.

Jan Kjærgaard har tirsdag erkendt, at han foreslog Peter Arnfeldt, at han skulle have lov til at se dele af afgørelsen i skattesagen.

Ekstra Bladet har ellers tidligere skrevet, at Arnfeldt tilbød Kjærgaard at se afgørelsen.

Senere tirsdag skal Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, i vidneskranken.