Axelsen tager sikker sejr i comeback ved badminton-EM
Viktor Axelsen havde ingen problemer med sin tjekkiske modstander i sin første kamp i tre måneder.

Badmintonverdensmester Viktor Axelsen er tilbage på banen efter en ankeloperation, der har kostet tre måneders turneringspause.

Efter at have indledt EM i Huelva som oversidder fik den 24-årige fynbo comeback i anden runde, hvor tjekken Adam Mendrek blev slået sikkert med cifrene 21-11, 21-8.

Axelsen har på forhånd været usikker på sit niveau efter den lange pause, men var ikke i problemer mod verdensranglistens nummer 111.

I første sæt var Mendrek kun med til 3-3, før Axelsen begyndte at trække fra. Danskeren kom foran 20-9 og vandt sættet på tredje sætbold.

Billedet var lige så ensidigt i andet sæt, hvor danskeren hurtigt bragte sig foran 5-1 og siden 12-6.

Herfra var der ingen tvivl om udfaldet, og Axelsen tog en suveræn sejr i en kamp, der var overstået på lidt over en halv time.

Han skal i næste runde møde englænderen Sam Parsons, der er rangeret som sit lands tredjebedste spiller på en 68.-plads.

Også Jan Ø. Jørgensen er klar til tredje runde. Jørgensen, der var skadet i det meste af 2017, er useedet i turneringen, men polakken Michal Rogalski voldte ikke de store kvaler.

Jørgensen vandt i to sæt med 21-9, 21-15, og nøjagtigt samme sejrscifre kunne femteseedede Rasmus Gemke notere efter mødet med tyskeren Alexander Roovers.

Andenseedede Anders Antonsen kom også videre, men det skete med stort besvær.

Danskeren måtte ud i tre sæt, før han havde besejret Toby Penty fra England med cifrene 21-12, 15-21, 22-20.

Anders Antonsen var bagud 13-18 i tredje sæt, inden han sikrede sejren på sin anden matchbold.

Med en enkelt undtagelse blev det til lutter danske sejre onsdag ved EM.

Kun damesinglen Mette Poulsen måtte forlade turneringen, da hun tabte til andenseedede Kirsty Gilmour fra Skotland.

/ritzau/