Avis: Radioschack tæt på at falde sammen
Det stjernespækkede cykelhold bakser med underskud og mangler angiveligt at udbetale løn til en række ryttere.

Det er et af de stærkeste cykelhold i verden, men mere og mere tyder på, at Radioshack-Nissan-mandskabet får svært ved at holde sammen efter denne sæson.

Selskabet bag holdet, Leopard SA, har nemlig opbygget et underskud på omkring 57 millioner kroner, og fire ryttere har angiveligt klaget over, at de mangler at få udbetalt løn.

Det skriver ekstrabladet.dk på baggrund af en historie i den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

De fire ryttere skulle være brødrene Fränk og Andy Schleck, Fabian Cancellara og danske Jakob Fuglsang.

Ifølge Süddeutsche Zeitung kan de økonomiske problemer på holdet føre til, at holdet får frataget sin World Tour-licens og dermed ikke må køre store løb som eksempelvis Tour de France.

Mister Radioshack-Nissan sin licens, vil alle holdets ryttere være fritstillede, skriver den tyske avis.

Men i en pressemeddelelse afviser Leopard SA de "ondsindede og ubegrundede rygter" om, at Radioshack-Nissan-holdet skulle være tæt på et kollaps.

I meddelelsen henviser man til, at UCI har godkendt selskabets regnskab for sidste år og desuden givet cykelholdet lov til at fortsætte sine planer - og det har man tænkt sig at gøre.

- Leopard holder sig også til sin forretningsplan for sin anden cykelsæson takket være støtten fra nye sponsorer og takket være støtten fra aktionærer og de sponsorer, der har stået bag Leopard SA siden holdets opstart, lyder det.

/ritzau/