Avis: ECB har sikret Grækenland finansiering
Ifølge tysk avis undgår Grækenland at komme i økonomisk knibe på kort sigt takket være beslutning i ECB.

Den Europæiske Centralbank har sikret Grækenland mod at gå statsbankerot inden for den nærmeste fremtid. Det skriver den tyske avis Die Welt lørdag. ECB ønsker ikke at kommentere avisens oplysninger.

I forbindelse med torsdagens rådsmøde efterkom ECB et ønske fra den græske centralbank om at hæve loftet for de nødlån, den må yde til den græske regering.

Indtil nu har centralbanken i Athen kun haft lov til at acceptere statspapirer som pant for lån til staten på op til tre milliarder euro. Torsdagens beslutning i ECB indebærer, at det beløb sættes op til syv milliarder euro.

- Dermed har den græske regering mulighed for at få adgang til til yderligere fire milliarder euro, skriver Die Welt.

- Det bør garantere, at landet kan holde hovedet oven vande indtil "trojkaen", bestående af EU, ECB og Den Internationale Valutafond (IMF), i september beslutter sig for, om den vil udbetale endnu en portion penge fra sin hjælpepakke, skriver Die Welt.

Rådgivere fra trojkaen ankom i juli til Athen for at inspicere, hvor langt den græske regering er kommet med de besparelser, som er en forudsætning for milliardlånet fra ECB, EU og IMF.

/ritzau/Reuters