Avis: DR vil byde på Superligaen
TV 2’s nye sport-kanal kan få problemer: Ifølge Ekstra Bladet vil DR sammen med CanalDigital byde på rettighederne til Superligaen.

Hvor skal seerne zappe hen, hvis de vil se Superliga-fodbold fremover?

Der har hidtil været lagt op til, at den nye sportskanal, som TV 2 og selskabet bag TV3 og TV3+, MTG, skulle stå for det, men nu ser det ud til, at der er en bud-krig på vej om fodboldrettighederne. Ifølge Ekstra Bladet vil DR i samarbejde med CanalDigital overbyde TV2 og TV3.

Rettighederne er egentlig gået til den nye kanal, men fra flere sider er der klaget til Konkurrencestyrelsen over aftalen, som blev indgået i slutningen af sidste år. Og finder Konkurrencestyrelsen noget galt med aftalen, er der nye bud på bordet fra DR og CanalDigital.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de to samarbejdspartnere parate med en årlig check, der mindst er 20 millioner kroner større.

»Det er korrekt, at vi er flere alternative aktører, der har talt sammen. En af dem, vi har været i dialog med, er DR. Vi har også holdt flere møder med Divisionsforeningen om rettighederne efter 2009,« siger Canal Digitals direktør, Jens Arnesen, til Ekstra Bladet. Om det betyder, at der også er et konkret bud på vej, vil direktøren dog ikke bekræfte.

Chef for DR-sporten, Olav Skaaning Andersen, vil heller ikke sige andet end, at DR taler med Konkurrencestyrelsen, fordi man mener, at den aftale, som TV2 og MTG har lavet er konkurrenceforvridende.