Autoværksteder ansætter ikke kvindelige lærlinge
To kvindelige mekanikerlærlinge fra Nykøbing Falster står uden lærerplads, selvom samtlige deres mandlige kolleger har fået plads.

Automekanik er et snavset mandejob, og det skal der ikke laves om på. Det lader til at være holdningen hos værkstederne på Sjælland, Lolland og Falster.

Efter henholdsvis 100 og 30 ansøgninger står mekanikerlærlingene Belinda Leger og Sissel Klingenberg fra Nykøbing Falster uden lærerplads, skriver TV 2 Øst.

Den hyppigste årsag til afslag er, at værkstederne mangler bade- og omklædningsforhold til piger. Men den går ikke, mener Dansk Metal.

»Dårlig undskyldning. Hverken love eller regler for arbejdsmiljø stiller krav om, at der skal findes særlige omklædningsrum og badeforhold for kvinder. På mindre virksomheder, hvor der arbejder både mænd og kvinder er det ikke noget problem. Det løser man let med en mindre forskydelse af arbejdstiden. På større virksomheder findes der oftest opdelte omklædningsfaciliteter,« siger Jan Rasmussen til Danskmetal.dk. Han er formand for Metal Hovedstadens Transportsekretariat, der organiserer det største antal automekanikere i Danmark.

Kvinderne er sammen med 96 andre mekanikerlærlinge registreret hos Metal Guldborgsund. De to er de eneste piger, og de eneste uden ansættelse.