Autist spiste frøer for at overleve i ørknen
En autistisk amerikaner overlevede tre uger med gloende hede i en ørken i Utah ved at spise rødder og frøer.

En autistisk mand er blevet reddet fra den fjerntliggende Escalante-ørken i delstaten Utah i USA efter at have overlevet i tre uger i temperaturer på op til 37 grader celsius ved at spise rødder og frøer.

28-årige William Martin LaFever blev fundet udmagret og ude af stand til at gå selv, mere end en måned efter der sidst blev hørt fra ham. Han blev set af en politihelikopter siddende afkræftet ved en flod, hvor han forsøgte at signalere efter hjælp.

LaFevers far siger til politiet, at hans søn havde ringet til ham 6. eller 7. juni og sagt, at han havde tomlet med sin hund til byen Boulder, hvor han ville på vandretur, men var løbet tør for penge og havde fået noget af sit udstyr stjålet.

Faren lovede at overføre nogle penge til ham i byen Page i Arizona, som lå omkring 112 kilometer væk, men sønnen ringede ikke tilbage og ser ud til at have forsøgt at klare turen til fods.

LaFever har fortalt politiet, at hans hund var løbet væk, at han var løbet tør for mad, og at alt han havde tilbage var hans sko og tøj. Han havde gravet rødder op og fanget frøer i floden for at få noget at spise.

Han menes at have gået omkring 80 kilometer i gloende hede gennem nogle af delstatens mest afsidesliggende egne, fortæller Becki Bronson fra det lokale politi.

Myndighederne ved ikke, hvor længe LaFever har været strandet i ørknen, men det er i hvert fald tre uger.

LaFever holdt sig nær floden, og det gjorde, at han overlevede og blev fundet af politiet.

- Han var afkræftet og kunne hverken gå eller kravle. Han fortalte, at han havde siddet på det samme sted i tre eller fire dage, siger helikopterpilot Shane Oldfield.

En ansat hos politiet havde foreslået en overflyvning af floden, da han for nyligt havde været på et redningskursus, hvor han havde lært, at autister ofte er drages af vand.

/ritzau/Reuters