Solgte journaler videre: Nu ændrer auktionshus praksis
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Fremadrettet vil Campen Auktion tjekke alt igennem, selvom direktør ikke mener, det er deres ansvar.

Auktionshuset Campen Auktion i Randers ændrer nu procedurer for, hvordan man håndterer de ting, der bliver solgt på auktion.

Se billederne: Frederik og Margrethe på forreste række til Løkkes sidste tale før valget 

- Vi sælger en hel del ting fra sygehuse, og vi er jo nødt til fremadrettet at gå tingene igennem, fordi vi nu har erfaret, at der kan ske fejl, som overhovedet ikke må ske, siger direktøren i auktionshuset Finn Campen til DR P4 Østjylland.

Sygehus Lillebælt løb i begyndelsen af året ind i et massivt stormvejr, efter det kom frem, at en del af sygehusets inventar var sendt til skrot frem for at blive genbrugt.

Elektrikere til Løkke: Vi har slet ikke brug for kinesiske elektrikere i Danmark 

Også i auktionhuset Campen Auktion er man kede af sagen.

- Det er rigtig træls som auktionshus at komme ind i sådan en sag. Vi har godt nok ikke haft nogen mulighed for ikke at komme ind i sagen, men det er en ulyksalig sag og træls for alle involverede parter, siger Finn Campen.

Auktionshuset har aldrig oplevet noget lignende før, siger direktøren til DR P4 Østjylland.

- Her har vi haft med et sygehus at gøre, og der har været et firma inde over, som vi ved, har fjernet alle følsomme oplysninger. Jeg tror, det er 60.000 forskellige journaler, der er blevet fjernet. Og der er så sket noget i processen dér, der gør, at der pludselig er et skab fyldt med ting, der aldrig skulle have været på auktion.

HAR I IKKE ET ANSVAR FOR AT ÅBNE SKUFFERNE OG SE, OM DE ER TOMME?

- Nej, det har vi ikke. Vi er mellemhandlere på det her, og vi får til opgave at sælge de her ting. Vi sælger jo ofte fra konkursboer osv. Eksempelvis mapper med forskellige papirer i, og så tømmer man jo bare de mapper ud og genbruger dem, siger han.

Nu vil man imidlertid alligevel ændre procedurerne.

- Ja, det er klart, slår auktionshus-direktøren fast.

DR
via Listen To News