Australske dyr dør i flammerne
Forskere frygter, at hele dyrearter er udryddet, fordi de australske skovbrande fortærer alt liv, de kommer forbi.

Koalabjørne, kænguruer og tusinder af andre dyr er de største ofre i de autralske skovbrande, som hærger landet lige nu. Flere hundredetusinde dyr er omkommet i flammerne de sidste to uger, og forskere frygter, at hele dyrearter kan være gået tabt i flammehelvedet.

Brandene hærger stadig i tre af Australiens sydlige provinser.

»Brandene er så ødelæggende og bevæger sig så hurtigt, at dyrene simpelthen ikke har en chance for at flygte,« siger præsidenten for Australiens dyrevelfærdsorganisation Pat O?Brien til Reuters.

»På grund af den intense varme, og de ildkugler den frembringer, så bryder dyrene ud i flammer og bliver dræbt, før ilden overhovedet når frem til dem,« siger han.

Indtil videre har brandene ødelagt områder, som er dobbelt så store som Sjælland.

En af de primære grunde til, at brandene er kommet så meget ud af kontrol, er ifølge lokale dyreforkæmpere, at flere af områderne er fyldt med eucalyptustræer. Olien i træerne får dem til at eksplodere i den intense varme.

I flere områder i provinsen Victoria har slet ingen dyr overlevet brandene.

»Og selv hvis de overlever, så er der risiko for, at de vil komme til at sulte. Det er bare sidste søm i kisten på de arter, som muligvis ellers ville have overlevet,« siger Pat O?Brien til Reuters.