Australsk politi: Knivbevæbnet mand ville begå terror
AUSTRALIA-SECURITY-POLICE William West/Ritzau Scanpix
Gerningsmand havde gasflasker i sin brændende bil, som skulle bruges i terrorangreb, mener politi i Melbourne.

Et knivangreb, der fredag kostede en person livet i Melbourne, efterforskes som terror, siger australsk politi.

Gerningsmanden havde gascylindere i sin bil, og tilsyneladende var det elementer, der skulle være indgået i et terrorangreb, mener politiet.

Manden trådte ud af sin bil, som så brød i brand. Derpå angreb han tre personer med kniv, inden politiet stoppede ham ved at skyde ham i brystet.

En af dem, der blev stukket ned, er omkommet. Gerningsmanden selv døde ligeledes af sine kvæstelser, da han var blevet bragt til hospitalet.

Øjenvidner fortæller ifølge nyhedsbureauet dpa, hvordan de hørte flere eksplosioner, efter at den bil, gerningsmanden kørte i, var brudt i brand.

Politikommissær Graham Ashton meddeler, at gerningsmanden oprindeligt er fra Somalia, men har boet i Australien siden 1990'erne. Han er i forvejen kendt af politiet i forvejen.

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der er stort set nedkæmpet i Syrien og Irak, meddeler via sit nyhedsbureau Amaq, at det var et IS-medlem, der udførte angrebet i Melbourne.

Før det sagde australsk politi, at manden efter alt at dømme handlede alene.

- Vi mener ikke, at der er en fortsat trussel på nuværende tidspunkt, men vi behandler det som en terrorhændelse, siger Ashton.

Motivet bag angrebet er ikke umiddelbart kendt.

Premierminister Scott Morrison fordømmer angrebet. Han roser de politifolk, der stoppede gerningsmanden.

- Australierne vil aldrig lade sig skræmme af disse uhyggelige angreb, siger han i en meddelelse.

/ritzau/AP

/ritzau/AP