Australsk mobbeoffer får millionerstatning
En australsk dreng har fået rettens ord for, at han har lidt permanent psykisk skade efter at være blevet mobbet. Hans skole skal nu af med flere millioner

For den nu 18-årige Benjamin Cox var det at gå i skole så stort et helvede, at han til sidst holdt helt op. I dag er han så psykisk medtaget, at han højst sandsynligt aldrig vil få et job. Så for ham var det en stor sejr, da en australsk dommer i går pålagde Woodberry Public School at betale en livslang erstatning.

»Hans ungdom er nærmest blevet helt ødelagt. Hans voksenliv bliver ikke bedre. Han vil aldrig kende til tilfredsstillelsen i at have et arbejde. Han vil højst sandsynligt lide af angst og depression resten af livet. Han har ingen venner og vil sikkert ikke få nogen,« sagde dommer Carolyn Simpson ifølge BBC.

Benjamin Coxs skole skal nu betale en engangsydelse på 975.000 kroner og en livslang indtægt, der højst sandsynligt vil overstige 4,6 millioner kroner.

Mobbet og kvalt

Benjamin Cox begyndte i skole som fem-årig. Fra første dag blev han mobbet og udsat for vold, endda forsøgt kvalt, af en bestemt elev, som ifølge BBC havde psykiske problemer. Ifølge Benjamin Coxs mor, Angela Cox, var han rædselsslagen for at gå i skole. Han begyndte at lide af hovedpine og mareridt og græd hele tiden. Til sidst begyndte drengen at stamme.

Angela Cox forsøgte at melde mobberen til politiet, ligesom hun kontaktede skolemyndighederne om problemet. Men der lød svaret fra en embedsmand, at »mobning styrker karakteren«.

Men den udmelding var dommer Carolyn Simpson ikke enig i. I forbindelse med dommen sagde hun, at skolen »på det groveste« havde forsømt sin pligt til at passe på børnene.

via Listen To News