Australier var hurtigst mod uret i Dauphiné
Richie Porte havde fart i enkeltstartscyklen, da han sejrede på 4. etape i Criterium du Dauphiné. Foto: Philippe Lopez/AFP
Richie Porte vandt enkeltstarten i Criterium du Dauphiné, hvor Thomas De Gendt beholdt løbets førertrøje.

Onsdag var fokus rettet mod favoritterne i det samlede klassement i cykelløbet Criterium du Dauphiné.

Her bød 4. etape på en enkeltstart, hvor rytterne skulle tilbagelægge 23,5 kilometer.

Australske Richie Porte (BMC) strålede, da han var hurtigste mand i sadlen på distancen.

Porte kørte i tiden 28 minutter og syv sekunder, og han var dermed 12 sekunder hurtigere end tempomaskinen Tony Martin (Katusha).

- Jeg er bare så glad for at være i så god form kort før Tour de France, og jeg håber virkelig, at det med lidt held kan blive et godt Tour de France for mig i år.

- Jeg forventede ikke at vinde etapen eller at tage så meget tid, men jeg har virkelig arbejdet hårdt på at køre enkeltstart i år, og det er længe siden, jeg har kørt en enkeltstart som i dag, siger Richie Porte.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) formåede at køre sig ind i top-10, og han var i mål 42 sekunder langsommere end Richie Porte.

Dermed beholdt belgieren løbets førertrøje.

Ruten gik fra La tour-du-Pin og Bourgoin-Jalieu, og de første fem kilometer var med en svag stigning, hvorefter det gik fladt mod mellemtiden efter 12,5 kilometer.

Frem mod målstregen ventede en stigning på to kilometer, inden de sidste seks kilometer fra toppen bød på både nedkørsel og fladt terræn.

Alberto Contador (Trek) kørte i den syvende bedste tid, og han var 35 sekunder efter Porte, men Contador var samtidig to sekunder hurtigere end Chris Froome (Sky), der var i mål som nummer otte.

Jakob Fuglsang (Astana) var bedste dansker som nummer 28, og Fuglsang var et minut og 19 sekunder efter Richie Porte.

I den samlede stilling kørte Richie Porte sig på andenpladsen med 27 sekunder op til Thomas De Gendt, mens Alejandro Valverdes tredjeplads på dagens etape også rakte til en tredjeplads i det samlede klassement.

Valverde har nu 51 sekunder op til førertrøjen, mens Contador og Froome på henholdsvis den samlede femte- og sjetteplads har godt et minut.
/ritzau/