Australiens regering dropper Lomborgs klimacenter
Bjørn Lomborgs klimacenter i Australien mister sin støtte, da regeringen ikke mener, det vil få succes.
Bjørn Lomborg får alligevel ikke fire millioner australske dollar, som han havde fået af den australske regering til at etablere en tænketank i Australien.
Bjørn Lomborg får alligevel ikke fire millioner australske dollar, som han havde fået af den australske regering til at etablere en tænketank i Australien. Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR/free

Klimadebattør Bjørn Lomborg må vinke farvel til de fire millioner australske dollar, som han havde fået af den australske regering til at etablere en tænketank i Australien.

Det skriver The Sydney Morning Herald, som har interviewet den australske uddannelsesminister, Simon Birmingham, som fortæller, at regeringen nu vælger at trække støtten tilbage.

Tænketanken, Copenhagen Consensus Centeret, skulle ellers finde de bedste løsninger på verdens største problemer.

Men Simon Birmingham fortæller, at hans forgænger Christopher Pyne allerede i sidste uge besluttede at stoppe finansieringen, da han ikke mente, at projektet vil få den nødvendige succes, og det har uddannelsesministeren nu valgt at føre ud i livet.

- Et specifikt incitament for regeringen til et sådant institut er ikke længere tilgængeligt, siger Simon Birmingham til den australske avis.

Og det er ærgerligt, mener en talsmand for Copenhagen Consensus Center.

- Australien kunne have haft en ledende rolle i, hvordan den globale udvikling skal prioriteres. Det er ærgerligt for Australiens forskere og samfundet, at det ikke bliver sådan alligevel, siger talsmanden til Sydney Morning Herald.

Bjørn Lomborg er kendt for sine kontroversielle udtalelser, hvor han blandt andet tidligere har sagt, at global opvarmning er tvivlsom.

I 2012 fik han fjernet den danske statsstøtte, men i år prøvede energi, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) at få Bjørn Lomborg på finansloven, men måtte droppe det, da De Konservative ikke ville gå med til det.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.