Australien smadrer stor asiatisk narkoring
Politiet i Sydney har beslaglagt hård narko for milliarder. Bagmændene kommer fra Hongkong.

Det australske politi har beslaglagt narko til en værdi af 500 millioner australske dollar under en stor aktion i Sydney. Beløbet svarer til 3,2 milliarder kroner. Beslaglæggelserne omfatter krystal metamfetamin og heroin, oplyser politiet tirsdag.

Politiet ransagede flere adresser i Sydney mandag og fandt 306 kilo krystal metamfetamin - også kendt som "ice" - samt 252 kilo heroin. Metamfetamin er tre til fem gange stærkere end ordinær amfetamin.

Syv personer er indtil videre anholdt. Fire af de tilbageholdte er statsborgere i Hongkong, mens de tre øvrige er bosiddende i Australien. Det er den hidtil største fangst af "ice" i Australien og den tredjestørste af heroin nogensinde.

Mandagens aktion var kulminationen på et samarbejde med USA's narkopoliti, der havde forsynet politiet i Australien med informationer om narkosyndikatet.

- Vi har arbejdet og efterforsket denne sag de seneste 11 måneder. Vi overvågede adskillige personer, som vi mistænkte for at være involveret i indførelsen af ulovlige narkotiske midler, siger vicepolitikommissær Andrew Colvin.

- Aktionen har forhindret narko til en værdi af en halv milliard dollar i at komme ud på de australske gader.

De anholdte er tiltalt for en lang række lovovertrædelser.

/ritzau/AFP