Australien diskriminerer kvinder før OL
Australien basketballforbund har gjort forskel på sine kvindelige og mandlige atleter, da de rejste til OL.

Australiens sportsminister, Kate Lundy, langer hårdt ud efter det nationale basketballforbund, som har gjort forskel på sine kvindelige og mandlige OL-atleter.

Det kvindelige baskethold fik lov til at rejse på økonomiklasse, mens herrerne mere luksuriøst sad på businessclass, da de rejste til OL i London.

- Vores australske landshold i basketball, både kvinder og mænd, dyrker begge det samme spil, de er begge høje, og de er begge lige engagerede i at repræsentere Australien ved OL.

- De bør ikke skulle rejse til på forskellige klasser, fordi begge hold er i verdensklasse, siger Kate Lundy til den australske avis Brisbane Times.

Det australske basketballforbund har allerede taget kritikken til sig og lovet at kigge på forbundets rejsepolitik.

Forskelsbehandlingen i Australien har også fundet sted inden for andre sportsgrene som fodbold og cricket, og generelt udtrykker australske politikere harme over det.

I det australske basketballforbund forsvarer man dog også kønnenes forskellige måder at rejse på.

- Vi skal huske på, at historisk set er der givet mere støtte til mændene, siger chefen for det australske basketballforbund, Scott Derwin, til nyhedsbureauet Reuters.

Scott Derwin tilføjer dog samtidig:

- Men af den simple grund, at politikken resulterer i forskelsbehandling, så er det klart, at det ikke er den rigtige politik i fremtiden.

Det er ikke kun i Australien, at der har fundet diskrimination sted. Også i Japan har der været kritik af, at de kvindelige japanske verdensmestre i fodbold skulle rejse på økonomiklasse, mens herrerne rejste på businessclass.

/ritzau/