Augusto Pinochet er død
Den tidligere chilenske diktator, Augusto Pinochet, er død, 91 år.

Læs også: Lettelse og ærgrelse blandt eksil-chilenere

Chiles tidligere diktator, Augusto Pinochet, døde søndag på et militærhospital i Chiles hovedstad, Santiago, Han blev 91 år gammel. Lægerne troede længe, at Pinochet var i bedring, men hans tilstand forværredes pludseligt søndag. Det skriver AP.

Pinochet blev for en uge siden hasteindlagt med et hjertetilfælde, og måtte opereres flere gange. Han nåede også at få den sidste olie af en katolsk præst.

Den 91-årige eksdiktator har de seneste år været anholdt og sat i husarrest adskillige gange, mens der har været ført retssager om hans styres mange overgreb på befolkningen. Over 3.000 mennesker blev dræbt, mens Pinochet var ved magten i Chile mellem 1973 og 1990.

Pinochet blev arresteret i London i 1998, og siden har der været anslag til en lang række retssager mod ham. Men på grund af Pinochets dårlige helbred, blev retssagerne aldrig gennemført. Selv om Pinochet styrede Chile med hård hånd i 17 år, er der stadig mange chilenere, der støtter og hylder ham for at have forsvaret landet mod kommunismen.