Atletikpræsident vil gøre sig fortjent til tillid

Sebastian Coe, der selv bliver belastet af Wada-rapport, vil implementere anbefalinger fra rapporten.
Det Internationale Atletikforbunds præsident, Sebastian Coe, ved godt, at forbundet er skidt kørende i øjeblikket. (arkivfoto)
Det Internationale Atletikforbunds præsident, Sebastian Coe, ved godt, at forbundet er skidt kørende i øjeblikket. (arkivfoto) Foto: Lionel Cironneau/AP

Præsidenten for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe, er efterhånden en ganske velbevandret herre ud i kunsten at beklage og love bod og bedring.

Torsdag måtte den 59-årige brite på den igen, da Det Internationale Antidopingagentur (Wada) offentliggjorde en rapport om, hvordan IAAF håndterede den meget omtalte sag om udbredt brug af doping blandt russiske atleter.

- Rejsen tilbage mod tillid vil tage meget lang tid og bliver en smertefuld proces, siger Sebastian Coe ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi kan ikke sidde her og tigge om tillid. Vi skal vise med hver eneste af vores handlinger, at vi gør os fortjent til den tillid, siger han.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Rusland er i øjeblikket suspenderet af IAAF, og en lang række tidligere topfolk i IAAF har fået karantæner.

Den tidligere IAAF-præsident Lamine Diack udpeges som hovedskurken i rapporten, men Sebastian Coe, der afløste senegaleseren som præsident i august sidste år, må ifølge rapporten også have kendt til dopingprogrammerne.

Coe var vicepræsident i IAAF fra 2007 til 2015, hvor han altså blev forbundets præsident.

Wada-kommissionens formand, Richard Pound, vurderer alligevel, at briten er den bedste til at føre IAAF videre fra den seneste tids skandaler.

Sebastian Coe udtrykker et ønske om at rydde op.

- Vi vil se meget nøje på mange af anbefalingerne i rapporten, og vi vil implementere dem i vores eget reformprogram, når vi tænker, at det er muligt, siger IAAF-præsidenten.

IAAF er selv i gang med en række initiativer, der skal forhindre lignende skandaler i at opstå i fremtiden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.