Asylansøgere huses i nordjysk feriecenter
Antallet af asylansøgere stiger. Rødhus Klit Feriecenter ved Blokhus åbner for syrere og somaliere.

200 asylansøgere får de næste måneder Vesterhavet som nærmeste nabo.

Mandag åbnede Rødhus Klit Feriecenter ved Blokhus dørene for asylansøgerne, hvoraf mange er på flugt fra borgerkrigen i Syrien. Desuden er der blandt de nye beboere flere fra Somalia, oplyser Udlændingestyrelsen.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Jammerbugt Kommune, som har været fleksibel, beredvillig og hurtig til at hjælpe i en situation med akut behov for indkvartering, siger Anni Fode, centerdirektør i styrelsen.

Feriecentret er ejet af Dansk FolkeFerie, som frem til udgangen af 2013 har indgået en lejeaftale med Udlændingestyrelsen. Jammerbugt Kommune skal stå for driften af centret og kan i den forbindelse trække på sine erfaringer med at drive to asylcentre i Brovst.

Også Thisted Kommune skal de næste måneder give husly til asylansøgere. På et byrådsmøde den 21. august skal kommunalbestyrelsen behandle en anmodning fra Udlændingestyrelsen om at åbne to asylcentre med plads til i alt 150 personer.

Presset på asylcentrene er ekstraordinært stort i år blandt andet på grund af mange flygtninge fra borgerkrigen i Syrien. Derfor valgte Udlændingestyrelsen i forrige uge at indkvartere en række børnefamilier i Odenseforstaden Vollsmose, hvilket vakte kritik fra flere politikere.

De mener, at Vollsmose i forvejen er presset, fordi mange beboere er socialt belastet, men ifølge Udlændingestyrelsen er løsningen nødvendig på grund af det store pres.

Fortsætter tilstrømningen med samme hast resten af året, forventes antallet at ende på 6000 ansøgere. Det er væsentligt flere end de seneste fem år.

/ritzau/