Asterix-film anklages for sexorgier
Børnefilmen »Asterix at the Olympics« havde efter sigende østeuropæiske prosituerede ansat som statister. Bordelejeren truer nu med at afsløre sexorgier bag kulisserne.

Vildsvin, trylledrik - og, ja, østeuropæiske prostituerede. Det er ifølge den schweiziske avis L?Illustré nogle af ingredienserne i den nye, stort anlagte Asterix-film med Gérard Depardieu i rollen som Obelix.

L?Illustré har afsløret, at filmens producer under indspilningerne henvendte sig til den skandaleombruste bordelmutter, Maria Antoinette, der går under navnet Maïte i bordelmiljøet. Maïte skaffede ifølge avisen omkring 10 prostituerede, som skulle medvirke »diskret« i filmen som statister. Men ifølge avisen var statistjobbene bare skalkeskjul for deres virkelige job: Sexorgier med filmens medvirkende.

»Hændelserne tog hurtigt en anden udvikling,« skriver L?Illustré ifølge Aftonbladet.

Historien er kun kommet frem, fordi bordelejeren fik fat i producentens kontokort og lænsede hans konto for flere hundrede tusinde kroner. Derfor truede han med at anmelde hende til politiet. Som svar truede Maïte med at fortælle alle de slibrige detaljer, som foregik blandt de gæve gallere, når kameraerne var slukket.

Maïte sidder nu fængslet hos sædelighedspolitiet i Geneve. Om hendes historie er ren hævn over for filmens producent vides ikke, men hendes anklager bekræftes af myndighederne.

»Historien i LÍllustré er ikke usand« siger undersøgelsesdommer Carole Barbet til AFP.

Filmens producent, Thomas Langmann, nægter, at sagen skulle have noget som helst at gøre med produktionen af Asterix-filmen.

Filmen har et budget på 600 millioner kroner og har stjerner som David Beckham og Zinedine Zidane i mindre roller. Filmen ventes først at komme i borgraferne i begyndelsen af 2008 som optakt til OL i Beijing.