Asiatisk fodboldchef i ny korruptionssag
Det asiatiske fodboldforbund har suspenderet sin korruptionsdømte chef, Mohamed Bin Hammam.

Det asiatiske fodboldforbund (AFC) har midlertidigt suspenderet dets skandaleombruste chef, Mohamed Bin Hammam, som en konsekvens af nye anklager om korruption.

Den 63-årige qatarer har kæmpet for at få afkræftet beskyldninger om, at han forsøgte at bestikke sig til hvervet som præsident for det internationale fodboldforbund Fifa sidste år, men nu trænger endnu en skandale sig altså på.

Mandag aften meddelte den Kuala Lumpur-baserede organisation således, at Hammerum suspenderes fra alle aktiviteter i AFC de næste 30 dage.

Imens skal der gennemføres en ekstern undersøgelse af forbundets finansielle konti, som Hammam menes at have haft fingrene i.

- Undersøgelsen omhandler forhandlinger og indgåelsen af bestemte kontrakter og finansielle transaktioner fra AFC's bankkonti og mr. Bin Hammams konti, lyder det i udtalelsen.

Her står der også, at undersøgelsen drejer sig om brud på AFC's etik, korruption, bestikkelse, interessekonflikter samt modtagelse af gaver og andre goder.

De nye anklager vil med al sandsynlighed komplicere Hammams bestræbelser på at genindtage lederskabet i AFC, hvor han sidste år blev midlertidigt erstattet på posten af kineseren Zhang Jilong.

Den degraderede fodboldboss har nægtet alle beskyldninger om, at han skulle have forsøgt at købe stemmer op til præsidentvalget i Fifa i foråret 2011.

Ikke desto mindre blev han altså straffet for netop det.

Hammam havde tilsyneladende tilbudt caribiske Fifa-medlemmer cirka 200.000 kroner for deres stemme ved valget.

Bin Hammam har allerede tabt en appelsag mod Fifa og afventer nu en afgørelse på en anden appel hos den internationale sportsdomstol (CAS) i Schweiz.

/ritzau/