Arsenal ydmygede Liverpool i målorgie
Londonklubben Arsenal vandt tirsdag aften en knusende 6-3 udesejr over Liverpool. Det var anden gang på blot fire dage, at Arsenal slog Liverpool på Anfield Road.

Arsenal manifisterede i tirsdagens kvartfinale i Carling Cuppen, at de er Liverpools onde ånd i denne sæson, da de for anden gang på fire dage besejrede Liverpool på deres hjemmebane Anfield Road. Denne gang med det ydmygende resultat 6-3, på blandt andet fire mål af den tidligere Real Madrid spiller Julio Baptista.

Det var tredje gang i denne sæson, at Arsenal slog rivalerne fra Liverpool. London-holdet har tidligere vundet 3-0 i Premier League, og så sent som lørdag sendte Arsenal Liverpool ud af FA Cuppen med en 3-1 sejr.

Efter det seneste nederlag var det forventet, at det ville være et revanchehungrende Liverpool-mandskab, der igen bød Arsenal indenfor på Anfield Road, og Liverpool havde da også alle muligheder for at få revanche.

Arsenal havde kun to spillere fra den normale startopstilling med fra første fløjt, mens Liverpool stillede med flere af stjernerne fra start – blandt andre Daniel Agger var dog helt ude af Liverpools trup.

Holdet fra Beatles-byen lagde da også bedst ud og havde bolden mest i begyndelsen af kampen, men efter 25 minutter gjorde Jermie Aliadiere det til 1-0 for Arsenal, som derefter fuldstændig fik overtaget.

Det lykkedes godt nok veteranen Robbie Fowler at udligne fem minutter senere, men det var en kortvarig glæde for Liverpool-spillerne og fansene på Anfield Road.

I de sidste 10 minutter af første halvleg afgjorde Arsenal nemlig reelt kampen, da Baptista nettede to gange, mens Alexandre Song scoret et enkelt mål.

Bagud 4-1 ved halvleg på hjemmebane var mere end det ellers loyale hjemmepublikum ville finde sig, og de sendte Liverpool-spillerne til pausete med en solid pibekoncert, mens træner Rafel Benitez ansigtskulør faldt godt i spænd med de knaldrøde Liverpool-spilledragter.

Det var som om, fasene havde ransaget deres Liverpool-hjerter i halvlegen, og spillerne blev igen mødt af den trofaste slagsang ’You’ll never walk alone’, da de trådte ind på banen til anden halvleg.

Det hjalp dog ingenting, for efter 15 minutter gjorde Baptista det til 5-1 kort efter, at han havde brændt et straffespark.

Liverpools anfører Steven Gerrard fik reduceret små 10 minutter senere på en fremragende flugter fra kanten af feltet, og da den finske forsvarsspiller Sami Hypia med 10 minutter igen sendte et hovedstød i nettet til 5-3, kom der igen lidt spænding ind i kampen.

Liverpool lagde efterfølgende pres på Arsenal, men med fem minutter igen slog Baptista igen til og gjorde ydmygelsen total med sit fjerde mål til det sjældne resultat 6-3.

Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Carling Cuppen, hvor Tottenham venter, mens Liverpool nok skal vende blikket mod Champions League, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at vinde trofæer i denne sæson.