Armeniens vikarleder lægger op til valg efter politisk kaos
Der skal holdes valg i Armenien, siger landets fungerende premierminister, efter at landet har været præget af politisk kaos de seneste uger. Foto: Gleb Garanich/Reuters
Aktuel politisk uro i Armenien kræver et valg, mener landets fungerende premierminister, Karen Karapetyan.

Armeniens fungerende premierminister støtter oppositionens krav om et valg, og samtidig fortsætter uroen i gaderne.

Onsdag er tusinder gået på gaden i protest over, at forhandlinger mellem den fungerende regering og oppositionen er aflyst.

Kun gennem et valg kan man få svar på, om man har folkets støtte, påpeger Armeniens fungerende premierminister, Karen Karapetyan, i en kommentar til nyhedsbureauet Armenpress.

- Jeg foreslår derfor et parlamentsvalg, siger Karapetyan ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Karapetyan var Armeniens premierminister, indtil daværende præsident Serzh Sarksyan overtog posten efter en hurtig forfatningsændring.

Men hans greb om magten udløste stor vrede i befolkningen. Armeniere gik på gaden, med krav om at Serzh Sarksyan skulle trække sig som premierminister.

Det skete mandag til stor jubel for mange, som gik på gaden for at fejre, at protesterne havde båret frugt.

Oppositionsleder Nikol Pashinyan har ført an i protesterne mod Serzh Sarksyan. Han står bag opfordringen til yderligere protester onsdag.

Pashinyan lægger ikke skjul på, at han ønsker at blive landets kommende premierminister. Han vil fastholde presset på regeringens elite, indtil der sker en reel forandring, har han sagt.

Karapetyan siger onsdag, at hvis folket ønsker Pashinyan som leder, så må folket stemme på ham.

Regeringen har meddelt, at et planlagt møde mellem Karen Karapetyan og Pashinyan er aflyst.

Præsident Armen Sarkissian arbejder på at bringe parterne tilbage til bordet, fortæller han onsdag. Han vil fra i dag indlede konsultationer for at finde en løsning på spændingerne.

/ritzau/Reuters