Ariana Grande vender tilbage til Manchester til megakoncert
Den amerikanske sanger Ariana Grande lovede i sidste uge at vende tilbage til Manchester. Det var ved afslutningen af hendes koncert i Manchester Arena, i sidste uge, at en bombe dræbte 22 mennesker. (Arkivfoto) Foto: Brendan Mcdermid/Reuters
En koncert for bombeofrene i Manchester samler Ariana Grande, Miley Cyrus, Take That, Coldplay og andre.

Den amerikanske sanger Ariana Grande, der optrådte i Manchester Arena, da en bombe dræbte 22 mennesker i sidste uge, vender søndag tilbage til byen for at give en koncert til ære for de døde og sårede.

Det oplyser BBC.

Med sig til koncerten vil Grande blandt andet have popstjernerne Justin Bieber, Miley Cyrus og de to bands Take That og Coldplay.

Koncerten vil blive afholdt på Old Traffords cricketbane.

Efter sidste mandags bombeangreb aflyste Ariana Grande sin koncertturné. Hun skulle blandt andet have optrådt to gange i Londons O2 Arena.

Der er plads til 50.000 ved koncerten i Manchester, der vil blive sendt på radio og tv af BBC.

Overskuddet vil gå til en nystiftet fond We Love Manchester, som skal hjælpe ofrene for sidste uges bombe.

Bomben i Manchester Arena blev detoneret, lige efter at Grande havde afsluttet sin koncert. Lyset var blevet tændt i salen, så de 21.000 tilskuere kunne komme hjem.

Politiet antager, at den 22-årige Salman Abedi udløste bomben. Han tog 22 mennesker med sig i døden.

Britisk politi mistænker et islamistisk netværk for at stå bag det blodige attentat, og en række personer er anholdt i og omkring Manchester.

Grande skrev i sidste uge på de sociale medier, at hun vil hjælpe sine fans med at komme videre, så godt hun kan.

- Der er ikke noget, som jeg eller nogen anden kan gøre for at fjerne den smerte, som I føler, eller for at kunne gøre tingene bedre. Men jeg byder jer min hånd og mit hjerte og alt andet, som jeg kan, hvis I skulle ønske min hjælp på nogen måde.

Blandt de øvrige optrædende i Manchester søndag er Katy Perry, Pharrell Williams, Usher og bandet One Direction.

/ritzau/