Ari Behn bisat: Hjerteskærende tale fra prinsesse
Ari's ældste datter Maud, ved sin fars kiste med sin mor, Märtha Louise ved sin side. (Foto: Scanpix)
I en fyldt domkirke i Oslo tog familie, venner og den norske kongefamilie afsked med Ari Behn.

Den norske forfatter og eksmand til prinsesse Märtha Louise blev fredag bisat fra en propfyldt domkirke i Oslo.

Ari Behn blev bare 47 år. Han tog sit eget liv 1. juledag til stor sorg for alle, han kendte. Ikke mindst hans tre døtre Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, og Emma Tallulah, 11, der naturligvis var med i kirken.

De ankom sammen med resten af den norske kongefamilie som de allersidste.

Tårevældende ord

Aris ældste datter Maud Angelica, 16, holdt en rørende tale for sin far i kirken. Med sin mor, Märtha Louise, ved sin side, som stod klar med en trøstende hånd, talte hun til sin afdøde far.

Flere gange fortalte hun, hvor meget hun elsker ham og savner ham. Mens hun kæmpede for at holde tårerne tilbage fortalte hun, hvordan dødsfaldet kom bag på hende, at hun havde regnet med, at hun ville have haft ham meget længere og ville ønske, at han ville være der til at se hende og hendes søstre vokse op, blive gift og få børn.

Hun satte en tegning af ham på kisten. Et portræt af ham, som hun selv har tegnet og havde planlagt at give ham i julegave.

Efter den rørende tale kom hendes to søstre også op til talen og alle tre piger lagde en blomst på hans kiste.

Døtrene Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, og Emma Tallulah, 11, lagde hver en blomst på deres fars kiste. Scanpix

Ari Behns forældre, Olav og Marianne, var også på talerstolen, hvor de hver især fortalte om deres minder om deres søn og deres sorg ved at miste ham.

Forfatterens to søskende Espen og Anja Bjørshol holdt også tale for deres bror. Specielt lillebroren var meget berørt under sin tale, og brød i rørende gråd flere gange undervejs.

Ny kæreste med

Efter skilsmissen fra Märtha Louise, som blev offentliggjort i 2016, fandt han sammen med Ebba Rysst Heillmann, der er 34 år og forfatter ligesom ham. Tynget af sorg, ankom hun til kirken.

Ebba Rysst Heillmann, Ari's kæreste, på vej ind til bisættelsen. Scanpix

Prinsesse Märtha Louises nye og meget omtalte kæreste, den selvudnævnte Shaman, Durek Verrett fulgtes ikke med den kongelige familie.


Han har fejret jul sammen med Märtha Louise, hendes tre døtre og det norske kongepar. Første juledag, før dødsfaldet, var han med den kongelige familie i kirke.

Den norske kongefamilie og Durek Verrett til gudstjeneste 1. juledag, Scanpix

Folk stod i kø

Efter familiens ønske, blev bisættelsen holdt som en offentlig begivenhed og sendt på den norske tv-station NRK. Kirken var fyldt til bristepunktet og dermed måtte flere sørgende gå forgæves til ceremonien. Lige fra morgenstunden, havde folk stået i kø for at komme ind og tage den sidste afsked med den afdøde kunstner.

Fra det svenske kongehus kom prins Daniel. Han skulle have haft selskab af sin kone, kronprinsesse Victoria, men efter deres datter Estelle kom galt afsted og brækkede benet på en skitur, meldte hun afbud. Den danske kongefamilie var ikke til stede.

via Listen To News