Argentinsk stjerne er havnet i racismemodvind i Kina
Argentinas Ezequiel Lavezzi har kommet i modvind i Kina, hvor han til dagligt tjener godt til føden. Arkivfoto. Foto: Juan Mabromata/AFP
Et billede, hvor fodboldstjernen Ezequiel Lavezzi trækker sine øjne smalle, har vakt opstandelse i Kina.

Sidste år investerede den kinesiske klub Hebei China Fortune voldsomt mange penge i at hente den argentinske offensivspiller Ezequiel Lavezzi, som angiveligt tjener 75 millioner kroner om året.

Men nu er Lavezzi havnet i strid modvind på grund af et billede, som er faldet mange kinesere for brystet.

Det viser den 32-årige argentiner iført en Hebei-træningstrøje smilende på et billede, hvor han med pegefingrene trækker sine øjne smalle.

Billedet florerede pludselig på det sociale medie i Kina, som hedder Weibo, hvor mange mener, at der er tale om racisme fra Lavezzis side. Mange mener, at Lavezzi gør nar ad asiaters udseende.

Nu forsøger klubben dog at dæmpe vreden hos det kinesiske folk, hvor flere på Weibo mente, at Lavezzi skulle sparkes ud af landet.

- Klubben har diskuteret sagen med Lavezzi, som fortalte, at han intet racistisk motiv havde, og han undskyldte dybfølt til alle, som havde følt sig truffet, skriver klubben i en meddelelse ifølge AFP.

Om den udtalelse fra klubben vil dæmpe vreden, vil tiden vise.

Lavezzi skuffede i indledningen af sit ophold hos Hebei China Fortune, hvor han ikke scorede i de første ti kampe.

I 2017-sæsonen har argentineren dog leveret langt bedre spil, og i syv kampe har han budt ind med fire mål og otte assister.

/ritzau/