Skal fyre op mod 70 ansatte: Arbejdsplads blev udflyttet til Sønderjylland
Mørke skyer trækker ind over de ansatte på Landbrugsstyrelsens nyetablerede afdeling på Augustenborg Slot. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix (arkiv)
Op mod 70 ansatte i Landbrugsstyrelsen kan se frem til en fyreseddel i oktober. Fyringerne kan ramme folk, der for to år siden fulgte med styrelsen fra København til Sønderjylland.

Nu risikerer dem, der i forbindelse med regerings store udflytningsplan i 2016 fulgte med Landbrugsstyrelsen til Sønderjylland, at miste deres job.

Styrelsen har fået skåret i bevillingerne og mister alene i 2019 knap 70 millioner kroner.

Det betyder, at styrelsen i oktober skal afskedige 60 til 70 medarbejdere på tværs af styrelsen.

Det svarer til cirka hver 20. medarbejder.

- Det er klart, at vi ikke kan afskedige så mange medarbejdere, uden at det på den korte bane får betydning for vores opgavevaretagelse. Der vil være opgaver, vi ikke når. Og vi kommer til at fokusere på de mest kritiske mål og aktiviteter, siger direktør Jette Petersen fra Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Samlet set står styrelsen over for et fald i bevillingen på 18 procent frem mod 2022. Det indgreb i økonomien har fået styrelsen til at sætte gang i effektivisering, og samtidig indstille organisationen til at løse opgaverne med færre hænder.

De medarbejdere, som ikke modtager en fyreseddel, skal være indstillet på, at styrelsen på sigt skal levere mere med færre ressourcer og samtidig præstere en forbedret service.

- Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg helst havde set, at vi ikke behøvede at afskedige medarbejdere, siger direktør Jette Petersen.

Ved udflytningen etablerede Landbrugsstyrelsen en stor afdeling på Augustenborg Slot på Als. Her er der 376 arbejdspladser, som nu er i fare for at blive nedlagt.

Landbrugsstyrelsen oplyser til JydskeVestkysten, at det endnu ikke er besluttet, hvem der skal fyres, men at fyringsrunden vil ramme bredt over hele organisationen.

Udover Augustenborg blev 16 arbejdspladser i 2016 flyttet til styrelsens afdeling i Tønder.

via Listen To News