Dansk Metal Arbejdsløsheden er faldet over hele landet i 2017
Fra november 2016 til november i år, er den samlede arbejdsløshed i Dansk Metal faldet med 0,4 procentpoint. Flere afdelinger melder "alt udsolgt".
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
2017 har generelt været et år med vind i sejlene for den danske industri. Det aflæses blandt andet i antallet af arbejdsløse i Dansk Metals a-kasser. I november 2017 er den sæsonkorrigerede arbejdsløshed på 2,5 procent.

"Vi har et par afdelinger, hvor antallet af ledige medlemmer er under én procent, hvilket vil sige, at der faktisk ikke er ledige medlemmer. Det stemmer meget godt overens med, hvad vi hører fra vores tillidsrepræsentanter. De melder om flere ordrer, flere ansatte og mere overarbejde", siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

Bruttoledigheden i Dansk Metal har vist faldende tendens siden 2009. I perioden fra maj til september stabiliserede den sæsonkorrigerede arbejdsløshed sig på 2,6 pct. Men de nyeste tal for oktober og november måned viser et yderligere marginalt fald i arbejdsløsheden, hvor den sæsonkorrigerede arbejdsløshed netop lander på 2,5 pct. Sammenlignet med november sidste år, er det 0,4 procentpoint lavere og i forhold til for to år siden 1,1 procentpoint lavere.

"Dansk økonomi har det godt. De reviderede nationalregnskabstal viste en vækst på to procent i 2016, og tallene for første og andet kvartal af 2017 viste en vækst på henholdsvis 0,7 procent og 0,6 procent. I tredje kvartal har økonomien dog taget en mindre blunder, men tendensen er klart, at vi oplever vækst - ikke mindst i industrien", siger Thomas Søby.

Udviklingen på tværs af Danmarks regioner er relativt ensartet. Det største absolutte fald i den regionale bruttoledighedsprocent findes i Syddanmark, hvor arbejdsløshedsprocenten er faldet med 0,8 procentpoint.

"Den lave arbejdsløshed bør mane til eftertænksomhed. For den mest effektive vækstbremse er, hvis vi løber tør for kvalificeret arbejdskraft, og det er det, der er ved at ske. Derfor bør regeringen droppe de vedvarende besparelser på erhvervsuddannelserne, så vi kan få uddannet fremtidens arbejdskraft", siger Thomas Søby, der er cheføkonom i Dansk Metal.

Den laveste bruttoledighed findes fortsat i region Midtjylland med 1,9 procent. Generelt er ledighedsprocenten faldet i alle regioner landet over, og det tyder på en industri i fremmarch og et opsving, som er nået ud i alle afkroge af landet.

Læs hele analysen "Arbejdsløsheden i Dansk Metal fortsætter nedad" her.

Yderligere info og kommentarer:

Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal, telefon 30831071

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.