Arbejdsløse får dagpenge trods hackerangreb
Konflikten på Restaurant Vejlegården har medført voldsom kritik fra mange fronter, og et hackerangreb i protest mod fagforeningen lagde søndag 3F's hjemmeside ned. Foto: colourbox.com
Som det ser ud til nu, kan vi sørge for, at de fleste får deres dagpenge til tiden, lyder vurderingen fra 3F-forbundsformand.

Ledige 3F'ere mister ikke deres dagpenge, selvom kriminelle hackere siden torsdag har lagt 3F's hjemmeside ned. 27.000 har nu udfyldt dagpengekort.

Det skriver Fagbladet 3F på 3F's Facebook-side.

Efter et hackerangreb på 3F's hjemmeside har ledige 3F'ere har måttet tage ind i deres lokale 3F-afdeling for at få underskrevet deres dagpengekort.

Nu har 27.000 3F'ere har fået udfyldt deres dagpengekort, mens 2.000, der formentlig er på ferie, mangler. De kan stadig nå at få deres dagpenge. De skal blot dukke op i deres afdeling, så vil dagpengene blive udbetalt to dage efter.

- Det ser ud til, at vi kan sørge for, at de fleste får deres dagpenge til tiden. Det har egentlig været en god oplevelse. Vores ledige medlemmer har ikke været sure over ulejligheden, i stedet har vi fået så mange positive tilbagemeldinger, forklarer 3F-forbundsformand Poul Erik Skov Christensen.

Konflikten på Restaurant Vejlegården har medført voldsom kritik fra mange fronter. Længst fremme har Liberal Alliances Joachim B. Olsen og Ulla Tørnæs fra Venstre været.

- De borgerlige siger, at den her konflikt vil medføre, at medlemmer flygter fra os. Men de har ikke fået ret. Vi har de seneste dage oplevet, at vores medlemmer støtter os, fordi de kan se, at det også er dem, der bliver angrebet, mener forbundsformanden.

Månedslønnen for en tjener, der arbejder 37 timer om ugen, er 6.663 kroner højere på en 3F-overenskomst end på de kristeliges.

- Vi skal huske på, at når arbejdsgiveren skal have frihed til at vælge en billigere overenskomst, er det lønmodtagerne, der skal betale, siger Poul Erik Skov Christensen.