Arbejdsgivere på tilbagetog: Børn og kræftsyge undgår lockout
Lisbeth Lintz, der er formand for Overlægeforeningen, er tilfreds med aftale, der sikrer, at børn og akutpatienter ikke bliver berørt ved konflikt. Foto: PR-foto / Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Færre læger på landets hospitaler bliver lockoutet, hvis en konflikt på det offentlige arbejdsmarked bryder ud. Det betyder, at børn og kræftsyge ikke bliver berørt.

Først varslede arbejdsgiverne i regionerne massiv lockout på landets sygehuse. Nu trækker de i land.

Overlægeforeningen og foreningen Yngre Læger har netop indgået en aftale med Danske Regioner om at få undtage læger på akut- og traumeafdelinger, på kræftafdelinger, området for blodsygdomme og for behandling af børn fra lockouten. 

Formanden for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, og formanden for Yngre Læger, Camilla Rathcke, er begge tilfredse med, at det er lykkedes at forhandle en aftale på plads, der betyder, at børn og akutpatienter ikke bliver berørt af en eventuel konflikt. 

Lisbeth Lintz understreger, at det har været afgørende at sikre, at børnene blev undtaget. 

-  Vi har undret os over, hvordan man kan lockoute afdelinger, der udelukkende tager sig af akutte patienter og kræftpatienter, psykiatriske patienter og børn. På den ene side har man lovet, at folk ikke kommer i klemme, og på den anden side sendte man lockoutvarsler på netop disse områder, siger Lisbeth Lintz. 

Danske Regioners topforhandler, formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau, siger, at det for ham er afgørende, at patienterne ikke bliver fanget som gidsler midt under de vanskelige overenskomstforhandlinger.   

- Hvis det kommer til en konflikt – hvilket vi vil arbejde hårdt for at undgå – vil vi i regionerne gå langt for at sikre, at akut syge og børn alligevel bliver behandlet. Patienterne må  ikke blive taget som gidsler i den danske model, siger Anders Kühnau.

 Læs Avisen.dk’s dækning af OK18