Arbejdsgivere: offentlige ansatte har det godt
Dansk Arbejdsgiverforening mener, at fagbevægelsen skal holde op med at brokke sig - de offentligt ansatte får nemlig god løn i forhold til deres kollegaer i det private, viser ny analyse.

De offentligt ansatte Social- og sundhedshjælpere skal være glade for deres løn og holde op med at brokke sig. Det mener Dansk Arbejdsgiverforening (DA), som i en ny analyse kalder det en myte, at de offentlige ansatte får mindre i løn end deres kollegaer i det private erhvervsliv. Det skriver Børsen mandag.

- Det er helt afgørende, at der kommer noget sandhed ind i de påstande, der flyver rundt i luften om lønnen i den offentlige sektor. Det viser sig at være helt forkerte og fordrejede oplysninger, og hvis politikerne falder for dem, vil det være meget ødelæggende for dansk økonomi, siger Jørn Needgaard Larsen, administrerende direktør i DA til Børsen.

Indspark i debatten

Analysen som bliver offentliggjort i dag, bygger på tal fra Danmarks Statistisk, og dokumentere ifølge DA, at de offentlige ansatte ikke halter bagefter på lønområdet i forhold til private ansatte. Den er ment som et indspark i den aktuelle debat om løn til offentlige ansatte, som er blevet aktuel efter at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne overvejer at sikre de offentlige et lønløft udenom regeringen. 

DA anbefaler, at de ansatte i det offentlige skal have mindre i grundløn, og samtidig have mulighed for at tjene endnu mere ved at gøre en ekstra indsats, end det er muligt i dag.

via Listen To News