Apple klar med iPod-telefon
På Apples Macworld-konference i San Francisco tråde computerfirmaet ind på mobilmarkedet, da Apple lancerede iPhone, der kombinerer mobiltelefoni med musikfiler.

Køber du din musik via iTunes, og vil du gerne kunne bringe musikfilerne med dig på din mobiltelefon? Så er du en del af den målgruppe, Apple vil tjene penge på med sit nye produkt iPhone.

Tirsdag lancerede Apples grundlægger og topchef, Steve Jobs, det nye produkt, der kombinerer firmaets populære iPod med en mobiltelefon.

»En gang imellem kommer der et revolutionerende produkt, der ændrer alting,« sagde Jobs om den nye iPhone, da han tirsdag præsenterede den ved Apples Macworld-konference i San Francisco.

Den 11,6 millimeter tynde iPhone har cirka samme størrelse som iPod Nano, men den sorte forside er næsten helt udfyldt af en stor berøringsfølsom skærm på 3,5 tommer. Den lille maskine har sølvfarvet bagside og er udstyret med et kamera på to megapixel, desuden kan den gå på internettet med Safari-browseren og synkroniseres med iTunes.

Foreløbig vil den kun kunne bruges i USA, hvor man kan forvente at se iPhone på gaden til juni. Introduktionsprisen ventes at ligge på 499 dollar (2.860 kroner) for en version med fire gigabyte hukommelse, og 599 dollar (3.430 kroner) for en version med otte gigabyte.

I forvejen laver firmaer som Sony Ericsson mobiltelefoner, hvorpå man kan afspille mp3-musikfiler. Imidlertid har Apple sikret, at musikfiler købt via iTunes ikke kan afspilles på andet end Apples egne produkter, medmindre man fjerner kopibeskyttelsen på musikfilerne.

iPod-telefonen ventes først til Europa om et år.  

 

via Listen To News