Anti-Putin piger erklærer sig uskyldige
Tre piger fra den russiske aktionsgruppe Pussy Riots erklærer sig uskyldige i anklager om hooliganisme.

Tre medlemmer af pigegruppen Pussy Riots udtrykker deres beklagelse over, at de har krænket uskyldige russere.

Men deres protester mod Vladimir Putin angrer de ikke, og de siger, at de er uskyldige i de anklager, der er rejst mod dem ved en domstol i Moskva.

Retssagen begyndte mandag, da forsvarer og anklager fremlagde deres bud på, hvad der er oppe og nede i den sag, der har sit afsæt i en begivenhed i Moskvas store katedral i februar.

Dengang var der valgkamp op til præsidentvalget i marts - det valg som Vladimir Putin vandt.

I kirken dukkede pigerne fra Pussy Riots pludselig op og trængte frem til alteret, hvor de - iført elefanthuer - fremførte såkaldte "punkbønner" mod Putin.

I marts blev de tre piger, Nadelsjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina anholdt, og de har siden været fængslet.

De står nu anklaget for hooliganisme og risikerer syv års fængsel.

- Det var et desperat forsøg på at ændre det politiske system. Vi havde ingen intentioner om at fornærme folk. Vi ventede ikke, at vores punk-optræden ville krænke nogen, hedder det i en erklæring fra Tolokonnikova.

Den blev læst op i retten af pigernes forsvarer, Violetta Volkova.

- Vi indrømmer vor politiske skyld, men ikke den juridiske skyld, hedder det i erklæringen.

Videre fremgår det af pigernes erklæringer, at de lavede deres aktion for at protestere mod den støtte, som Putin fik af patriarken fra den russisk-ortodokse kirke.

Stanislav Samutsevitj, far til en af de tre piger, siger, at han ikke venter barmhjertighed.

- Selvfølgelig kommer de i fængsel. Det er en politisk proces, siger han.

Det russiske nyhedsbureau Itar-Tass skriver, at forsvaret bad dommeren om at afvise sagen og sende den tilbage til anklagemyndigheden, men det sagde dommeren nej til.

/ritzau/AFP