Ansatte syge af indeklima i svømmehal
Der er problemer med både ventilationsanlæg og vandbehandlingsanlægget i den nye svømmehal i Taastrup. Modelfoto: Shutterstock/Scanpix
Tre medarbejdere i Taastrup Svømmehal er henvist til udredning og behandling på Bispebjerg Hospital. Svømmehallen er ramt af de værste indeklimaproblemer FOA-afdeling nogensinde har set.

Irritation af luftvejene, kvalme og hovedpine har gennem længere tid været en del af arbejdsdagen i Taastrup Svømmehal.

Nu viser en ny rapport fra Teknologisk Institut, at indeklimaet i svømmehallen kan være sundhedsskadeligt, skriver Dagbladet Roskilde.

- Det er de værste indeklimaproblemer, vi nogensinde har set, siger Ken Patrick Petersson til avisen. Han er afdelingsformand i FOA 1, som organiserer alle svømmehaller i Storkøbenhavn.

Indeklimaet har haft store konsekvenser for flere medarbejdere, som er blevet sygemeldt eller er blevet flyttet til andet arbejde.

Ifølge Dagbladet Roskilde er tre medarbejdere så medtagede, at de er henvist til udredning og behandling på Bispebjerg Hospital.

Desuden har flere svømmetrænere og aktive svømmere også klaget over tilsvarende symptomer som personalet, oplyser FOA til avisen.

Anlæg skal skiftes

Teknologisk institut konkluderer, at der er væsentlige fejl og mangler ved vandbehandlingsanlægget, og at det kan udgøre en øget sundhedsmæssig risiko for de badende.

Der er desuden problemer med ventilationsanlægget, som nu skal udskiftes. Indtil da er svømmehallens åbningstider blevet indskrænket. Men det er ikke godt nok, siger Ken Patrick Petersson:

- Vi har ingen viden om, hvilke langtidsvirkninger det kan have at gå rundt i et miljø, som overskrider de grænseværdier, som er opsat på området. Det er helt uforståeligt, at politikerne ikke lukker hallen, indtil problemerne er løst. Der er jo også borgere, der opholder sig i et sundhedsskadeligt miljø, siger han til Dagbladet Roskilde.

Nærmest ny svømmehal

Taastrup Svømmehal blev indviet i november 2016 og er en udvidelse af den eksisterende svømmehal.