Skrappe krav til ansatte: Skal have lægens ord for at undgå høje hæle
Ifølge det norske medie VG trådte der et nyt reglementet for påklædning for de ansatte hos Norwegian Air i kraft 1. april i år. Foto: Marcos Brindicci/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)
Politiker kalder det "komisk" og sexisme a la tv-serien "Mad Men", når Norwegian Air har regler for høje hæle og makeup for både kvinder og mænd.

De kvindelige ansatte hos Norwegian Air skal gå i sko med hæl på, når de er på arbejde. Det skriver B.T., som refererer den norske avis VG.

I virksomhedens krav til de ansattes påklædning står der, at de kvindelige ansatte have en sko på med en hæl på mindst to centimeter.

Det kan dog lade sig gøre at møde op i helt flade sko, men det kræver en lægeerklæring. En erklæring som skal fornys hvert halve år, og som den ansatte skal have på sig til enhver tid, skriver VG.

I et svar til den britiske avis The Independent, svarer det norske lavprisselskab blandt andet, at det er "for at sikre, at vores flyvende besætning repræsenterer vores brand på en smart og konsekvent måde".

Norwegian Air svarer desuden, at reglerne er "udarbejdet med input fra vores pilot- og kabinebesætningskollegaer og har været godt modtaget og delte mange ligheder mellem kønnene, sammen med nogle specifikke krav til mænd og kvinder".

A la "Mad Men"

Lederen af Norges Socialistiske Venstrepartis kvindepolitiske udvalg, Ingrid Hødnebø, sammenligner påklædningsreglerne med den amerikanske tv-serie "Mad Men", som blandt andet handler om sexisme i 1950'erne og 1960'ernes New York.

- Det er nærmest komisk, at vi ser de her problemer i 2019, siger Ingrid Hødnebø til VG og tilføjer:

- En regel, der kræver, at kvinder bærer høje hæle, er direkte diskrimination. Make-up har intet at gøre med medarbejdernes udførsel af arbejdet og professionalisme, siger hun og slår fast, at der ikke findes en saglig begrundelse for forskelsbehandling.

Makeup til kvinder og mænd

Udover sko med hæl har Norwegian Air regler for makeup. Således skal de kvindelige ansatte ifølge et dokument, som VG er i besiddelse af, bære øjenmakeup, let foundation, en farvet creme eller pudder.

Kvinderne kan desuden bruge falske øjenvipper - så længe det ser naturligt ud.

Omvendt må mænd ikke bruge sminke, medmindre de vil dække bumser eller eventuelle skrammer. Mændenes hårlængde må desuden maksimalt nå ned til skjortekraven.

Ifølge VG trådte reglementet, som er 22 sider langt, i kraft 1. april 2019.

via Listen To News