Anne-Mette skal hjælpe Anders Fogh
Statsministerfruen Anne-Mette skal hjælpe sin mand med at få de kvindelige vælgere tilbage.

Statsminister Anders Fog Rasmussen (V) får formentlig masser af hjælp og støtte fra sin kone Anne-Mette Rasmussen hjemme i privaten i Nærum. Og nu skal statsministerfruen også til at hjælpe ham med at generobre de kvindelige vælgere.

Det mener flere eksperter, der har lagt mærke til statsministerfruens tiltagende synlighed i medierne, skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

Og synligheden er nøje udtænkt, siger Anders Fogh Rasmussens tidligere rådgiver Henrik Qvortrup.

»Det er overhovedet ikke tilfældigt, at hun pludselig optræder meget i medierne. Tværtimod bliver hun i øjeblikket kørt i stilling som førstedame,« siger Henrik Qvortrup, chefredaktør på Se og Hør, til avisen.

Han mener, det er et smart træk, for Fogh har problemer med de kvindelige vælgere på grund af sin maskinelle facon og sit ry for kun at have fokus på økonomi, militær og krig. Det kan Anne-Mette være med til at bløde op på.

Også Ove Kaj Pedersen, professor i politik på Copenhagen Business School, har lagt mærke til Anne-Mette Rasmussens mere fremtrædende rolle.

»Det skal vi se som et udtryk for, at valgkampen er skudt i gang, og at man allerede er ved at indkredse de vælgergrupper - i Foghs tilfælde kvinderne - der er så vigtige for regeringens fremtidige flertalsdannelse. Det er en del af den politiske strategi, som man blandt andet også bruger i England og USA, hvor fruerne bruges til at fremhæve de mere kvindelige og bløde politiske værdier,« siger Ove Kaj Pedersen til avisen.