Annas amerikanske mareridt
Anna Nicole Smith udlevede den amerikanske drøm med en glamourøs tilværelse i rampelyset, men endte sit liv i en pøl bræk på et hotelværelse.

Fraskilt som teenager, selvforsørgende som stripper, indtil hun kom på forsiden af Playboy, gift med en stenrig oliemilliardær, enke som 27-årig og død som 39-årig. Anne Nicole Smith med det borgerlige navn Vicki Lynn Hogan levede en omtumlet tilværelse med lige dele glamour og tragedie, der endte torsdag morgen i en sø af bræk på et hotelværelse i Florida.

Den nye Marilyn
Den høje blondinde fra den lille by Mexia syd for Dallas blev et amerikansk ikon, da hun i starten af 1990’erne brød igennem som en storbarmet version af Marilyn Monroe.

Efter at have været på forsiden af Playboy blev hun i 1993 kåret som årets Playboy-pige, og nogenlunde samtidig mødte hun den aldrende oliemilliardær J. Howard Marshall, som hun giftede sig med i 1994.

Brylluppet genererede en enorm medieinteresse, da Marshall på det tidspunkt var 89 år gammel, og Anne Nicole Smith delte vandene mellem dem, der stadig beundrede hendes succes og dem, som mente, at hun var ude på at udplyndre den gamle mand.

Marshalls familie tilhørte i høj grad de sidstnævnte, da han døde 14 måneder efter, og hans enorme formue skulle uddeles. Det blev startskuddet til en lang og sej kamp i retsvæsenet, som nåede hele vejen til den amerikanske højesteret og endnu ikke var afgjort ved Smiths død.

Dullen
Anna Nicole Smith havde dog ikke mistet modet og fortsatte sin tilværelse i rampelyset med talrige optrædender i film, reality-shows og som talskvinde for både en dyrerettighedsorganisation og et slankeprogram.

Hun blev i stigende grad fremstillet som ulykkelig dulle, som konstant var påvirket af narkotiske stoffer og alkohol. Den beskrivelse levede hun fuldt ud op til, da hun under American Music Awards 2004 skulle præsentere et band, men stjal opmærksomheden fuldstændigt ved at fremvise sin kavalergang og spørge publikum med pløret stemme: »Like my body?!«.

Forfald
Herefter begyndte tingene at gå hurtigt ned ad bakke for Anna Nicole Smith, som mistede sin 20-årige søn i 2006 – få dage efter hun havde født sin datter, Dannielynn Hope, hvis fædrende ophav skal findes i en faderskabssag i retten. Både hendes advokat og samlever Howard K. Stern samt den tidligere kæreste Larry Birkhead hævder at være far til den nu fem måneder gamle baby.

Retten bestemte fredag, at liget af Anna Nicole Smith ikke kan blive begravet før tidligst 20. februar, hvor faderskabssagen skal for en dommer.

Anna Nicole Smiths fald fra berømmelsens tinde stoppede brat torsdag morgen, da hendes personlige sygeplejerske fandt hende kvalt i sit eget bræk på Seminole Hard Rock Hotel i Hollywood, Florida.

Obduktionen af Anna Nicole Smith blev efter planen foretaget sent fredag dansk tid, og inden resultatet af den er klar, er dødsårsagen stadig usikker. Men flere amerikanske medier rapporterer, at det var en overdosis af lægeordineret, smertestillende medicin, der tog livet af Anna Nicole Smith. Den samme skæbne led hendes store idol – Marilyn Monroe.

via Listen To News