Anna Mee i ny møgsag: Betalte ikke skat af gave
Anna Mee Allerslev. Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix/arkiv
Københavns beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev skulle have betalt skat af en gave, mener to skatteeksperter.

Da Københavns beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev for nogle år siden holdt sin 30 års fødselsdag, fik hun et lokale stillet til rådighed af murerfirmaet Øens Murerfirma på Amager.

Men da lokalerne i princippet var en gave til fødselaren, skulle der betales skat af værdien. Men her over tre år efter fødselsdagsfesten er gaven stadig ikke indberettet til skat. 

BT har talt med to skatteeksperter, der mener, at det er en fejl.

- Hun skulle have indberettet værdien af gaven i maj 2015, og er det ikke sket, så er det en fejl. Der skal betales skat af værdien af lokalelånet, når der er tale om en gave af ikke ubetydelig værdi, og derfor har hun haft pligt til at selvangive det, siger Michael Egholm, revisionsekspert og direktør i firmaet Adwizer Law.

Han får opbakning fra Torben Bagge, der er skatteekspert og partner ved TVC Advokatfirma.

Man er i udgangspunkt skattepligtig, hvis man modtager gaver fra andre end et familiemedlem, lyder det fra Torben Bagge.  

Anna Mee Allerslev mener dog ikke selv, at hun har været skattepligtig i den konkrete sag. Det vurderer i hvert fald hendes private revisor Deloitte, skriver hun i en mail til BT. 

Ifølge BT har Øens Murerfirma et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs beskæftigelsesforvaltning og tager blandt andet imod lærlinge, der er socialt udsatte og på kanten af samfundet.

Ligesom Anna Mee Allerslev flere gange har fremhævet virksomhedens sociale indsats på de sociale medier og på sin hjemmeside. Derudover udfører virksomheden renoveringsopgaver for andre Københavns Kommunes forvaltninger.

Det er ikke mere end en måned siden, at det kom frem, at den radikale beskæftigelsesborgmester havde fået stillet rådhushallen på Københavns Rådhus gratis til rådighed til sit bryllup. Noget, almindelige borgere skal betale flere tusinde kroner for.