Anmelderrost krimi bliver til ny dansk Netflix-serie

Underholdning
Søren Sveistrup er manuskriptforfatteren bag kæmpesuccesen "Forbrydelsen". Sidste år udgav han så sin første roman, som fik titlen "Kastanjemanden" - og nu bliver selv samme bog til en Netflix-serie. (Arkivfoto) (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Søren Sveistrups debutroman, "Kastanjemanden", bliver lavet til en Netflix-serie.

For en måned siden annoncerede Netflix, at en tredje og sidste sæson af "The Rain" er på vej - og nu er streaminggiganten klar med endnu en danskproduceret satsning.

På Copenhagen TV Festival annoncerede Netflix således sin næste danske Original-serie, som er en krimiserie baseret på forfatter Søren Sveistrups anmelderroste debutroman, "Kastanjemanden".

- Efter The Rains succes er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske Original-serie, som vil bygge videre på Nordic Noir-traditionen, fortæller Tesha Crawford, der er direktør hos Netflix International Originals Northern Europe, i en pressemeddelelse.

- Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og af Sørens stemme, tilføjer hun.

Søren Sveistrup er bedst kendt som manuskriptforfatter og står blandt andet bag alle tre sæsoner af DR's successerie "Forbrydelsen".

Hans debutroman handler om den unge efterforsker Naia Thulin, der sammen med sin partner - den udbrændte Mark Hess - skal opklare drabet på en ung kvinde, der findes efterladt på en legeplads. Kvindens hånd er skåret af, og over hende hænger en lille kastanjemand.

- Netflix har vist en stærk interesse i min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for "Kastanjemanden", siger Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

Optagelserne starter efter planen i Danmark i 2020 og produceres af SAM Productions, som også står bag den kommende norske Netflix Original-serie "Ragnarok".

Serien får i første omgang seks afsnit af 50 minutter og bliver lanceret på Netflix verden over.

/ritzau/

Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus