Anklager vil have kæmpe bøde og fængsel i Se og Hør-sag
Anklager kræver 15 millioner i bøde til ejer af Se og Hør. Krav om fire måneders fængsel til to eksansatte.
Anklager Morten Frederiksen vil have Kim Bretov og Lise Bondesen i fængsel for deres gerninger i Se og Hør-sagen. Han har dog forståelse for, hvis straffen bliver betinget.
Anklager Morten Frederiksen vil have Kim Bretov og Lise Bondesen i fængsel for deres gerninger i Se og Hør-sagen. Han har dog forståelse for, hvis straffen bliver betinget. Foto: Khan Tariq Mikkel/Free

Se og Hørs ejer, Aller Media, bør idømmes en bøde på mindst 15 millioner kroner for skandalesagen, hvor en såkaldt tys-tys-kilde fodrede bladet med ulovlige oplysninger om kendtes opholdssteder på baggrund af deres brug af kreditkort.

- Bøden skal have en præventiv størrelse, så andre medier afskrækkes fra at gøre noget lignende, siger han.

De to tiltalte, tidligere nyhedschef Lise Bondesen, der nu er direktør og chefredaktør på Avisen.dk, og tidligere redaktionschef Kim Bretov, der begge har valgt at tilstå deres andel i sagen, kræver anklageren idømt mindst fire måneders fængsel.

- Som udgangspunkt ubetinget, men jeg vil have forståelse for, hvis deres domme bliver gjort betingede, siger Morten Frederiksen.

Ifølge anklageren er det i deres sager en formildende omstændighed, at de begge i forløbet har sagt fra over for deres respektive ledere og givet udtryk for, at de mente, at brugen af tys-tys-kilden var forkert.

De tog dog ikke selvstændigt skridt til at afbryde forholdet til kilden og fortsætte med at bruge oplysninger fra kilden i deres arbejde.

De to tiltaltes forsvarere kræver, at de slipper med en betinget straf, mens Aller Medias advokat siger, at selskabet er indstillet på at betale en bøde i omegnen af 15 millioner kroner.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller er tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger: 

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

Lise Bondesen og Aller, der som virksomhed er tiltalt som "juridisk person" i sagen, har meddelt, at de ønsker at tilstå. 

Kilde: Københavns Vestegns Politi/Ritzau

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.