Anklager: Mindst seks år til Brønderslev-mor

Moren i Brønderslevsagen skal idømmes mindst seks år bag tremmer for vanrøgt og at lukke øjnene for farens sexovergreb, kræver anklager.
Landejendommen, som familien i den såkaldte Brønderslev-sag boede i, blev revet ned i begyndelsen af juli.
Landejendommen, som familien i den såkaldte Brønderslev-sag boede i, blev revet ned i begyndelsen af juli. Foto: Rene Schütze / POLFOTO

Hun er allerede dømt for at have medvirket til vanrøgt, samt at lukke øjnene for farens vold og sexovergreb mod sit eget barn og en steddatter.

Derfor kræver anklageren i den meget omtalte Brønderslev-sag nu, at den 37-årige mor idømmes mindst seks års bag tremmer for sin rolle i sagen. Det skriver DR.

Anklageren krævede for flere uger siden, at den 42-årige far i sagen idømmes en forvaringsstraf, fordi han er til fare for andres liv. En sådan straf anvendes sjældent og kun i forbindelse med straffede, som skønnes at være til væsentlig fare.

Brønderslev-sagen er blevet kaldt skelsættende i dansk retshistorie, fordi der ikke er specielt meget praksis på området for at dømme forældre for vanrøgt.

Man skal således cirka 60 år tilbage i tiden, før man finder lignende domme, der tilnærmelsesvis ligner de forhold, der er tale om i Brønderslev-sagen.

Forældrene i sagen blev dømt for groft at have svigtet deres børneflok på ti børn. Børnene blev i årevis udsat for massiv vanrøgt, og to af pigerne blev udsat for sexovergreb fra faren.

Den endelige strafudmåling mangler stadig at blive fastsat.

Kilde: DR

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.