Anklager: Mindst seks år til Brønderslev-mor
Landejendommen, som familien i den såkaldte Brønderslev-sag boede i, blev revet ned i begyndelsen af juli. Foto: Rene Schütze / POLFOTO
Moren i Brønderslevsagen skal idømmes mindst seks år bag tremmer for vanrøgt og at lukke øjnene for farens sexovergreb, kræver anklager.

Hun er allerede dømt for at have medvirket til vanrøgt, samt at lukke øjnene for farens vold og sexovergreb mod sit eget barn og en steddatter.

Derfor kræver anklageren i den meget omtalte Brønderslev-sag nu, at den 37-årige mor idømmes mindst seks års bag tremmer for sin rolle i sagen. Det skriver DR.

Anklageren krævede for flere uger siden, at den 42-årige far i sagen idømmes en forvaringsstraf, fordi han er til fare for andres liv. En sådan straf anvendes sjældent og kun i forbindelse med straffede, som skønnes at være til væsentlig fare.

Brønderslev-sagen er blevet kaldt skelsættende i dansk retshistorie, fordi der ikke er specielt meget praksis på området for at dømme forældre for vanrøgt.

Man skal således cirka 60 år tilbage i tiden, før man finder lignende domme, der tilnærmelsesvis ligner de forhold, der er tale om i Brønderslev-sagen.

Forældrene i sagen blev dømt for groft at have svigtet deres børneflok på ti børn. Børnene blev i årevis udsat for massiv vanrøgt, og to af pigerne blev udsat for sexovergreb fra faren.

Den endelige strafudmåling mangler stadig at blive fastsat.

Kilde: DR