Anklager kræver op til to år til dødsbilist i Jyderup
Mens anklageren anbefaler en dom på op til to års fængsel for trafikdrab, taler forsvareren for frifindelse.

Det bør koste en 24-årig mand mellem halvandet og to års fængsel at have kørt så hensynsløst 20. oktober sidste år, at han ramte et ældre pars bil i et kryds i Jyderup og derved var skyld i deres død.

Sådan lyder det fra anklageren i sagen, Louise Hansen, i Retten i Holbæk, hvor retssagen mod den 24-årige udspiller sig. Selv nægter han sig skyldig.

- Han tilsidesætter hensynet til andres sikkerhed flere gange. Han har ikke respekt for rødt lys, og det siger noget om hans holdning til at færdes i trafikken, siger anklager Louise Hansen i Retten i Holbæk.

Hun anbefaler derudover retten at frakende manden kørekortet i seks år og at give ham en tillægsbøde på i alt 9000 kroner for flere andre trafikforseelser som at køre over for rødt, over spærreflade og uden sele.

Ifølge Louise Hansen blev strafniveauet ved særlig hensynsløs kørsel hævet i 2010, så normalstraffen kom op på mellem 16 og 18 måneders fængsel. Dog mener hun, at den 24-årige kørte så hensynsløst op til det dobbelte trafikdrab, at han bør kunne straffes med fængsel i op til to år.

Den maksimale straf er otte års fængsel.

Den 24-åriges forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, kræver ham frifundet.

Forsvarsadvokaten mener ikke, at det kan bevises, at den 24-årige kørte over for rødt, inden han ramte det ældre par i en personbil, eller at hans kørsel var særlig hensynsløs.

Hvis retten alligevel vælger at dømme den tiltalte for uagtsomt manddrab, bør han i hvert fald frifindes for, at han kørte særligt hensynsløst, mener Malcolm Pedersen.

- Jeg mener ikke, at det giver mening at tale om fængselsstraf overhovedet. Der kan kun være tale om bødepåstand i denne sag, siger forsvareren og giver eksempler på tidligere domme for uagtsomt manddrab i trafikken, som har udløst dagbøder på relativt lave beløb.

Dommen ventes at falde onsdag eftermiddag.

/ritzau/