Anklager kræver LTF-leder udvist i landsretten

Loyal to Familia-lederen Shuaib Khan, der er født og opvokset i Danmark, har tilbragt langt størstedelen af sit voksenliv i Shuaib Khan fik dom i byretten mandag. Politi og Loyal to Familia-medlemmer foran byretten.
Loyal to Familia-lederen Shuaib Khan, der er født og opvokset i Danmark, har tilbragt langt størstedelen af sit voksenliv i Shuaib Khan fik dom i byretten mandag. Politi og Loyal to Familia-medlemmer foran byretten. Foto: Scanpix Danmark Stf/Scanpix

Statsadvokaten i København anker sagen om lederen af banden Loyal To Familia (LTF), der mandag blev idømt tre måneders fængsel og betinget udvisning.

Anklagemyndigheden havde krævet den 30-årige Shuaib Khan straffet med ubetinget udvisning. Men Københavns Byret nøjedes altså med det gule kort.

Det er den afgørelse, der nu skal behandles i Østre Landsret.

- Anklagemyndighedens krav om ubetinget udvisning af LTF-lederen står uændret - kravet bør afprøves af landsretten, lyder det fra anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum.

Shuaib Khan er pakistansk statsborger og har allerede en gang tidligere fået en betinget udvisning.

Den nyeste forbrydelse er imidlertid ikke i en kategori, der kan medføre ubetinget udvisning, fastslog dommer Kari Sørensen mandag i Københavns Byret.

Sagen drejer sig om, at bandelederen tidligere i år skal have fremsat trusler mod en betjent i forbindelse med en visitation på Nørrebro i København.

Og selv om retten kendte Khan skyldig, anses det som en formildende omstændighed, at truslerne opstod spontant og ikke var planlagt.

- Efter en samlet bedømmelse mente domsmandsretten, at en udvisning med sikkerhed ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, lyder det i afgørelsen fra Københavns Byret.

Shuaib Khan, der er født og opvokset i Danmark, har tilbragt langt størstedelen af sit voksenliv i fængsel.

Som 21-årig blev han idømt otte års fængsel for dødsvold mod fotomodellen William Lennon Davis i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Davis døde efter at være blevet stukket med kniv 14 gange.

I 2013 faldt dommen i en anden sag mod Khan. Her lød straffen på tre et halvt års fængsel. I begge tilfælde blev LTF-lederen frifundet for en udvisningspåstand.

Først i 2015 nåede Østre Landsret frem til, at en betinget udvisning var på sin plads. Det skete sammen med en straf på seks måneders fængsel.

I forbindelse med den verserende sag har Khan siddet varetægtsfængslet i omkring to måneder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.