Anker imponerer Riis med sin fightervilje
Teamchef Bjarne Riis troede på, at Chris Anker Sørensen kunne køre om etapesejren på Tourens 11. etape.

Med en smule dansk optimisme lugtede det kortvarigt af etapesejr og endte med en syvendeplads til Chris Anker Sørensen på Tourens første store bjergetape. Chefen Bjarne Riis var imponeret over sin rytter.

- Det var imponerende. Det var en flot fight, for det var netop en fight hele dagen. Han bliver ved at kæmpe. Han giver ikke op, selvom de falder fra og eksploderer bagfra, siger Bjarne Riis.

Chris Anker Sørensen blev sat adskillige gange undervejs på den kun 148 kilometer lange 11. etape i de forskellige konstellationer af udbrud, han var del af.

- Chris var slidt allerede på første bjerg, siger Bjarne Riis.

- Jeg ved ikke, hvor han finder kræfterne fra. Det var fedt, og vi bliver ved med at presse ham. Det er også derfor, at vi sidder der.

Han siger selv, at han ikke troede på etapesejren, men hvad troede I?

- Jeg sagde til ham langt fra målet, at alt kunne ske. Jeg sagde til ham, at han ikke måtte give op. Okay, Pierre Rolland var bedre, men han var også den eneste af dem, der sad derude, som var stærkere, siger Riis.

Saxo Bank-Tinkoff Banks chef rangerer Chris Anker Sørensens præstation som en af de store i Hammel-rytterens karriere. Ikke mindst på grund af den fightervilje han viste.

- Denne præstation hører hjemme i toppen over hans præstationer. Det er klart, at en sejr er en sejr, men han viser en fightervilje, der er imponerende.

- Desværre bliver han så hentet til slut, siger Bjarne Riis.

/ritzau/