Angrebsspil og småskadet fløj er i centrum før VM
Trine Østergaard kæmper for at blive klar til VM-premieren mod Montenegro på lørdag. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Det offensive spil skal forbedres, og landstræneren håber, at Trine Østergaard bliver frisk til VM-premieren.

Hvilken præstation gav det sande billede af det danske kvindelandsholds styrke få dage før håndbold-VM i Tyskland?

Var det den overbevisende sejr over Sverige i lørdags, eller var det det klare nederlag til samme modstander to dage senere?

Faktum er under alle omstændigheder, at det danske mandskab havde store udsving i præstationerne, men landstræner Klavs Bruun Jørgensen har alligevel ikke mistet noget af sin optimisme før VM-starten.

- Overordnet set er jeg tilfreds med, hvordan det ser ud, siger landstræneren efter ankomsten til Tyskland, der er vært for VM-turneringen.

Der er da heller ingen ændringer i toppen af den huskeseddel, han skal bruge under de kommende dages træninger:

Forsvaret ser solidt ud. Det er i den offensive del af spillet, det er plads til forbedring.

- Først og fremmest skal vi finpudse vores angrebsspil en smule. Svenskerne var meget opmærksomme på at pakke sig sammen i midten, og vi kom ikke til ordentlige skud.

- Vi skal arbejde mere med at skabe chancer på ydersiden af forsvaret, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Medvirkende til det lidt tunge angrebsspil mod svenskerne var også, at truppens eneste højrefløj, Trine Østergaard, sad udenfor med en skulderskade.

Derfor måtte Line Jørgensen og Louise Burgaard på skift vikariere på den uvante position, og det er ikke udelukket, at de skal gøre det samme i VM-premieren mod Montenegro på lørdag.

- Det er gået fremad med Trine Østergaard fra dag til dag, men om hun bliver helt klar til lørdag, det er for tidligt at sige nu.

- Der er ingen tvivl om, at jeg godt kunne bruge en rigtig fløjspiller. Især i kontrafasen mod svenskerne kom vi i nogle situationer, der kunne have givet mål, hvis vi havde haft en, der var vant til at løbe, siger landstræneren.

Danmark er i indledende pulje med Montenegro, Japan, Tunesien, Rusland og Brasilien.

/ritzau/